Idag har meg og Marcus laga heimelaga scones til frukost. Dette blir også kalla hastebrød sidan dei er raske og bake og fordi dei ikkje treng heving. Brødet har kort holdbarhet og er absolutt best samme dag....
Eg deler gjerne oppskrifta med dåke:
(DAMMS STORE BAKEBOK)
SCONES
16 stk. (4 leiver)
8-9 dl kveitemjøl
1 ts salt
5 ts bakepulver
100 gr. margarin
4 dl mjølk
(rosiner om ynskjeleg)
ovnstemperatur 250 C, i 12-15 min. (takk Monica)
1. Begynn med å måle opp dei tørre ingrediensane i bakebollen. Smuldre fettet i det tørre.
2. Arbeid røra i nokre minuttar til den har blitt kornet. Tilett mjølka og kna.
3. Klem den lause deigen direkte ut på bakepapiret og form til runde leiver.
4. Bruk spore el. kniv til å dele dei i fire, utan at snitten går heilt gjennom.
Masse lukka til!
Klem Frøydis
Stolt turner
-
Gratulerer med Poden som er tatt ut i guttegruppen til landslaget i turn!
Det ligger utrolig mye trening bak disse gymnastene, de imponerer stort!
Utrolig...
for 4 år siden
1 kommentar:
Syns sio dåkes e so kjekk og eg prøve som oftes ut oppskr dåke e flinke å publ. Men kor lenge ska scones steikes?
monica sv-h :)
Legg inn en kommentar