TEST
Eg deler gjerne oppskrifta med dykk! TEST
TEST
Hakka lauk.
TEST
TEST
400 gr. torskefilet
3 egg
2,5 dl melk
1 dl vatn (gjerne kraft fra fisken)
2 dl makaroni
1 løk
1 ss smør
2 dl kveitemjøl
2 gulrøtter
50 gram ost
salt & pepper
AAAAAAA
Slik går du fram:
AAAA
Trekk fisken i lettsalta vatn.
Aus opp fisken og del i små terningar
AAAA
Kok makaroni til den er al dente og kjøl ned i kaldt vatn
EEE
Saus:
Surr den finhakka lauken i smøret, men pass på at det ikkje blir brunt. Når lauken er blank tilsettes mjølet. Rør til du har ei fin jevning. Ha i mjølk og kokekraft og rør til ein jevn saus. La sausen koke i ca 10 minutter til mjølsmaken forsvinn. Trekk kjelen av panna og pisk inn eggeplommene. Smak til med salt og pepper. (evt. muskat) Ha oppi kutta gulrøtter.
TEST
No skal alt blandast. Ha fisk og makaroni i ein stor bolle. Bland i sausen. Vend så i stivpiska eggekviter. Hell så blandinga i ei smurt ildfast form. På toppen kan du ha griljermel, ost og ein persilledusk!
TEST
Steikes i 30 min på ca 180 grader.
TEST
Serveres med kokte poteter, ein liten smørklatt og revne gulrøtter.
Dette er ei enkel oppskrift som fint kan gjerast klar kvelden før!
Lukka til folkens!
TEST
Frøydis
1 kommentar:
Mmmmm...det såg herleg ut, ka du sei Bjørn? Tirsdagsklubben???!?? Hehe...
Legg inn en kommentar