I morgon er det 17. mai og familien Nilsen Hillestad gledar seg veldig...tihi...
Litt mat er førebudd til i morgon, blandt anna ei ostekake.
Oppskrifta har eg fått frå ei super veninne og kan anbefalast alle på det varmaste.
Ostekake Heidi spesial:
Kok opp 1 1/2 dl vatn og rør ut 1 pk gele (sitron, bringebær, you name it) KJØL NED.
Botn:
Knus ein pakke mariekjeks eller digestive og bland i ca. 150 gram smelta meierismør. Ha det heile i ei kakeform (sett i kjøleskap)
Fyll:
Pisk 3 dl fløyte + 1 1/2 dl sukker + 2 ts vaniljesukker. Rør deretter i 250 gram naturell ost (tine evt. philadelphia) + to boksar creme freche. Bland alt saman og tilsett til slutt gele.
Hell røra over kjeksbotn 0g sett det heile i kjøleskapet.
Heidi brukar alltid sitrongele, det gjere kaka ekstra frisk og god. Eg måtte nøye meg med bringebærgele i dag, og i tillegg måtte eg jukse med rømme istadenfor creme freche. Såvidt eg las på nettet skulle ikkje det ha noko betydning i denne samanheng.
Dette er ei kake du ikkje skal steike, ENKELT OG GODT!
GOD 17. MAI ALLE SAMAN.
Klem frå oss i kråkeslottet
1 kommentar:
Gjett om vi gler oss masse:)
Klem sista m fam.
Legg inn en kommentar